Sari navigarea


In vremurile in care presa promoveaza gogosile siliconate, goale  pe dinafara, dar pline de nimic, iata ca mass – media nationala si-a adus aminte de Hunedoara. Ce pacat, insa, ca intr-un moment prost pentru noi, in care politicul si Mircea Lucescu sunt pusi in acelasi rand.

Majoritatea publicatiilor au preluat informatia,  si multi editorialisti si-au exprimat opiniile, ori in jurnalele electronice, ori in publicatiile aparute pe tarabe. Unul dintre acestia e domnul Tolontan, o persoana apreciata in gazetaria sportiva, dar care face o greseala grava, prin care jigneste un oras, o cultura fotbalistica si aproape 90 ani de istorie. Toate acestea, batjocorind un cuvant, pe care hunedorenii il considera organul care tine inca in viata un oras aflat pe moarte din multe puncte de vedere. Plamanii Hunedoarei s-au imbolnavit demult, cand fumurile combinatului isi lasau cenusa pe cladirile orasului. Caile respiratorii s-au infundat, promisiunile repetate fortand asfixierea. Inima s-a blocat odata cu prabusirea colosului industrial, iar sangele s-a inchegat. Totusi, miraculos, Hunedoara ramane in viata. Ce ii da inca puterea?

Un medic nu ar avea ce sa raspunda, dar un hunedorean o stie: Corvinul pulseaza pentru oras.

Tocmai de accea el se simte jignit, caci ceea ce iubeste el este malformat de o tastatura care nu stie cate lacrimi s-au scurs pentru acel simbol, cate feţe a facut el sa zambeasca. Nici lipsa intentiei dar nici analogia actiunilor politice ce au dus la acest cuvant, o inventie gazetareasca apreciata poate din punct de vedere jurnalistic, dar gretoasa din punct de vedere sentimental, nu constituie o scuza.

CORVIN e un stalp al culturii hunedorene,  pe care nu poti pur si simplu sa scrijelesti politica + fotbal = curvinism si apoi sa incercuiesti. Nu e invelit intr-un strat zgrunturos de ciment,  ci e protejat de epiderma orasului, de aceea ne doare cand creionul se invarte in rana oricum deschisa, necinstind simbolul nostru.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Articolul il puteti gasi aici:  http://www.tolo.ro/2009/10/30/curvinul/ 

PS: Vineri e ultima infatisare in cazul Lobont.  Sper ca vom gasi un material despre acest lucru si pe blogul domnului Tolontan.

Reclame

6 Comments

  1. Corvinul este Hunedoara!

  2. corvinist pana la moarte

  3. Si’au adus aminte si or sa isi aduca aminte mereu cand e campanie…

  4. adevarat ! tolontan nu e decat un tip slugarnic ,fara coloana vertebrala ;ca de aia e ziarist NU?

  5. daca vine gheara ne-am scos:))hei hei corvinu

  6. freau sa va dau un no cantec despre corvinu.
    O echipa alb albastra hunedoara-i echipa noastra o iubim si o stimam hunedoara castigam


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: