Sari navigarea


Rasfoind cateva file din presa am ajuns la un articol mai vechi  din Hunedoara Express, in care se vorbeste despre un proiect ce la vremea respectiva nu l-am asociat cu fotbalul, dar acum reprezinta sansa Corvinului de a renaste.

In aceeasi editie,  pagina de sport era dominata de un titlu mare si sumbru:  “Corvinul dispare”,  facandu-se referire la declinul fotbalului hunedorean. Acum numele companiei respective (Eco Utility) este asteptat sa apara intr-un articol al carui titlu sa fie: “Corvinul revine”. Totul depinde si de capacitatea de negociere a celor desemnati de Consiliul Local.

Poate ca multi se intreaba daca aceasta suma( 500.000 euro anual ) nu este o suma de fatada si destul de mare pentru o firma care  se ocupa cu ecologizarea. Totusi, acest proiect este mult mai important si constituie o premiera pentru tara noastra. Ceea ce se va construi la Hunedoara va fi mai mult decat un incinerator de deseuri, ci un termovalorizator.  Pe scurt, se vor arde gunoaiele si se va produce energie electrica si termica, deci si bani. Si cum investitia se ridica la o suma de 100 milioane de euro, avem toate motivele sa credem ca cei alesi de noi, nu vor da cu piciorul in sansa de a incheia contractul de sponsorizare pentru Corvinul  1921.

Mai jos puteti citi articolul respectiv:

„In Hunedoara s-a gasit o solutie pentru procesarea si valorificarea deseurilor casnice si industriale. In mai putin de un an se va implementa aici un proiect de realizare a unui termovalorizator de deseuri. El va fi  amplasat in apropierea fostei gropi de gunoi de la Hasdat.

Proiectul reprezinta o actiune de pionierat pentru România, […] aplicat in câteva tari din Europa si America. Investitia se ridica la circa 100 milioane de Euro si cea mai mare parte din ea va fi acoperita din fonduri europene. Proiectul se deruleaza printr-un parteneriat dintre firma italiana si Consiliul Local. Acesta din urma a pus la dispozitie terenul pe care se va ridica fabrica si detine 60% din actiunile societatii

Termovalorizatorul de la Hunedoara va avea o capacitate de prelucrare de 120.000 de tone de deseuri anual, inclusiv deseuri periculoase. Pe langacele 40.000 tone de deseuri pe care le „produce” Hunedoara anual in acest moment, fabrica va prelucra si deseurile stranse in fosta groapa de gunoi, si va putea procesa ecologic si deseurile din localitatile apropiate. In urma procesarii deseurilor se va produce energie electrica si termica.

Radoani Loris, administratorul firmei New Eco Hd, spune ca deseurile urbane au un fond energetic ridicat, cu mare rentabilitate, iar utilizarea lor pentru productia de energie, in paralel cu selectarea materialelor refolosibile, reprezinta o cerinta a Uniunii Europene. Termovalorizatorul ar putea fi pus in fuctiune in maxim doi ani, si va fi  primul din tara noastra.”

Reclame

One Comment

  1. Succes baieti!Va tin pumnii.Imi doresc enorm sa revina Corvinul ce a fost odata…FC Baia Mare si Corvinul Hunedoara…Doua echipe care au facut istorie in fotbalul romanesc prin fotbalul-spectacol prestat…Salutari de la Baia Mare!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: