Sari navigarea


Drumul nostru spre atingerea polului zero e in plina constructie. Cu o forta de munca tanara si neexperimentata, si cu utilaje ruginite conduse de capete luminate doar de scrumul de tigara din care pufaie fara sa le ramana toata nesimtirea in gat, asfaltul nu prea vrea sa se intinda, caci nu e obosit ca si pateul din reclama. Ne tot chinuim si nu reusim sa facem curba care sa ne duca cat mai repede mai sus de zero.

Cu un nou sef de santier, in persoana domnului Petcu, proaspat reinvestit pe banca, Corvinul isi pune un nou obiectiv, castigarea tuturor meciurilor de pe teren propriu, asa ca asteptam cu nerabdare meciul cu Ineul sa scoatem si noi capul la suprafata dupa o gura de oxigen. Cu atata nesimtirie si aroganta apasatoare ne chinuim si noi ca si plantele, sa facem o fotosinteza prin care sa eliminam indiferenta si sa redam hunedoarei aerul fotbalistic.

Un egal chinuit ne-a mai scazut o unitate din minus si  de undeva de la 2000 de leghe sub mari asteptam meciul cu Sebisul. Trebuie sa mergem la Kaufland sa vedem daca nu gasim cumva costume de scafandru, sau cautam la”fier” vreun submarin sovietic ruginit pe care sa-l impingem pe fundul apei. Poate ne inghite vreo balena si ne arunca ea pe mal…

E apasator aici pe fundul apei. E ca si cum plamanii tai ar fi in ring cu Dorofeti. Daca strigi nu te aude nimeni, daca faci cu mana toti intorc capul. Au disparut pestisorii aurii, mai sunt doar rechinii, caracatitele si mutatiile de clowni cu solzi. Ne urmaresc intr-una. Innotam fara sa respiram. Aici nu ne putem lua aer decat din bulele ce s-au prins de firele fularului. Parca nici nu mai stiu cum e sa simti oxigenul si mi-e teama ca atunci cand vom iesi la suprafata nici nu vom mai stii a respira.

Am mai ramas putini, dar radacinile noastre alb-albastre sunt puternic inclestate in pamantul de bastina al Hunedoarei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: